Limburgs zuurvlees met paardenvlees

  • 1 kg paardenvlees
  • 200 g margarine
  • 4 uien
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierbladen, azijn
  • 3 eetl. Limburgse appelstroop

(1 dag marineren, 2,5 uur sudderen)

Dag 1:
Doe het vlees in stukjes in een kom met half azijn en half water (vlees staat onder). Gesneden uien, kruidnagels en laurierbladen erbij doen en geheel mengen.
Kom afgedekt 24 uur in koelkast zetten.
Dag 2:
Boter in ruime braadpan bruin laten worden en vlees erbij doen.
Even aanbraden en dan rest van kruiden uit de kom erbij.
Als alles suddert de appelstroop erbij doen en 3 flinke pakken ontbijtkoek in stukken.
Alles ongeveer 2½ uur zachtjes laten sudderen.
Als het vlees gaar is uit de pan nemen en de saus indien nodig verder binden met maizena of sausbinder.
Vlees er weer bij en u kunt eten.
Lekker met aardappelen en groenten naar keuze.

Bron: FREE Nature

Terug