Geroerbakte lever met ui en paprika

Geroerbakte lever met ui en paprika - 1

  • olijfolie
  • melk
  • 2 uien, gepeld en in dunne ringen gesneden
  • 1 paprika, in reepjes
  • ca. 300 g lever (wij gebruikten schapenlever)
  • 75 g bloem
  • 2 theel piment
  • peper & zout

Maak de lever schoon, dus alle ‘witte’ stukjes, vliezen, e.d. verwijderen.
Snijd het in dunne repen en laat het een uur in een laagje melk (net onder) liggen.
In een zware pan of wok de paprika met de ui in wat olie wokken tot het ongeveer gaar en de ui glazig is.
Mag wel wat bruinen.
Uit de pan nemen.

Geroerbakte lever met ui en paprika - 2

Meng peper, zout en piment door de bloem.
Giet nog wat olie in de pan en verhit dit op middelhoog vuur.
Niet al te heet.
Dep de leverrepen droog en haal de stukken door de bloem.
Roerbak ze in de pan.
Kort, d.w.z. een minuut of drie.
Doe de paprika en ui erbij.
Meng.
Eventueel nog wat op smaak brengen met peper en/of zout.

Opmerkingen
Lever moet niet te lang bakken, anders worden het schoenzolen. Het moet een beetje roze van binnen zijn.

Bron: MergenMetz

Terug