Lamsvlees met ketjap en sambal badjak

Lamsvlees met ketjap en sambal badjak

  • 150 g witte rijst (bijv basmati- of pandan)
  • 1 kleine ui
  • 3 tomaten
  • 200 g lamslapjes
  • 200 g sperziebonen of kousenband
  • 3 takjes selderij of koriander
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 zakje Conimex Wok Paste Ketjap & Sambal Badjak

Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Pel en snipper ondertussen de ui.
Snijd de tomaten in partjes en de lamslapjes en sperziebonen of kousenband in stukjes.
Hak de selderij of koriander grof.
Kook de bonen 4 minuten in ruim kokend water, giet af in een vergiet en laat uitlekken.
Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels Wokolie in en wok de stukjes lam 3 min. Voeg de ui en bonen toe en roerbak 3 minuten.
Schep de tomaten erdoor en wok nog 2 minuten.
Zet het vuur laag.
Voeg de wokpaste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door.
Schep de selderij of koriander erdoor.
Verdeel de rijst met daarop het lamsvlees met ketjap en sambal badjak over 2 grote kommen of diepe borden.

Serveer tip
Serveer het met Conimex Atjar Tjampoer.

Variatie
De lamslapjes kun je vervangen door lapjes van de geitenbout of biefstuk.

Bron: Conimex

Terug