Lamsschouder met tuinbonen en kruiden

Lamsschouder met tuinbonen en kruiden

voor 6 personen

  • 6 teentjes knoflook, geschild en in dunne plakjes
  • 1½ kg lamsschouder, bot verwijderd
  • 5 eetl. olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 60 g verse peterselie, bladeren en stengels
  • 30 g verse munt, bladeren
  • 60 g verse koriander, bladeren en steel
  • 20 cl witte wijn
  • 1½ theel. komijn
  • 3 eetl. citroensap
  • 375 g tuinbonen (vers of bevroren),
    geblancheerd en velletjes verwijderd

Verwarm de oven voor op 190 °C / 375 °F / gasstand 5.
Duw de plakjes knoflook in de spleten van het lam, en wrijf in met twee eetlepels olie, een eetlepel zout en veel peper.
Doe de helft van elk kruid over de bodem van een kleine ovenschaal (ongeveer 21 x 27 cm) en giet de wijn erover.
Leg het lam boven op de kruiden en roosterd voor een uur, tot ze gaar zijn aan de buitenkant, maar nog steeds roze in het midden; overgiet om de 20 minuten.
Zodra het lam klaar is, til je deze uit de schotel om over te dragen in een kleine ovenschaal, bestrooi ze met een beetje zout en grill gedurende vier minuten aan elke kant tot ze bruin zijn.
Laat gedurende 10 minuten rusten.
Zeef het kookvocht uit de braadpan en room het vet af - er moet ongeveer 10 cl vloeistof overblijven.
Zet de resterende kruiden in de kom van een keukenmachine, voeg de komijn, de rest van de olie, een theelepel zout (of een halve theelepel fijn zout) en wat peper, zet de machine aan en voeg langzaam de vloeistof toe.
Werk af tot een gladde saus ontstaat.
Snijd de warme lam voor het te serveren, en schik op een schotel.
Roer het citroensap en tuinbonen in de saus, breng het op smaak met de kruiden en lepel het over het lam.
Serveer meteen.

Foto: Colin Campbell
Bron: Ottolenghi
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug