Lamskoteletten met amandelen en rozemarijn

Lamskoteletten met amandelen en rozemarijn

  • 8 lamskoteletjes
  • 2 sneetjes wit oud brood
  • 15 cl olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 20 cl kippenbouillon
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 eetl. geklaarde boter (bijv. Ghee Easy)

Wrijf de lamskoteletten in met 2 eetlepels olijfolie en laat ze in ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Boen de citroen schoon en rasp de schil er dun af (alleen het gele deel, het wit eronder smaakt bitter).
Pers de citroen uit.
Verkruimel het brood.
Pel de tenen knoflook en hak ze fijn.
Pureer de knoflook met de amandelen, het broodkruim en de geraspte citroenschil in de keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg al draaiend de bouillon, het citroensap en de rest van de olijfolie toe.
Meng alles tot een gladde saus.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Laat de saus 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Verwarm de grillplaat voor tot deze goed heet is.
Bestrijk de plaat met geklaarde boter en leg de lamskoteletjes erop.
Rooster de onderkant in 2 minuten mooi bruin.
Rits ondertussen de rozemarijn van de takjes.
Keer de koteletjes en rooster ook de andere kant in 2 minuten mooi bruin.
Strooi de rozemarijn erover.
De koteletjes zijn dan van binnen rosé.
Bestrooi de koteletten met zeezout & peper en serveer ze met de saus.

Bron: CookLoveShare
Gepubliceerd door: Natuurvlees.nl

Terug