Lamscurry

Lamscurry

  • 1 kg mager lamsvlees (bijv. lamsbout) ontveld en vetrandjes verwijderd, in blokjes van 4 cm
  • 110 g roomboter
  • 500 g uien, fijngesneden
  • 50 g verse gemberwortel, fijngesneden
  • 50g knoflook, fijngesneden
  • 1 of 2 matig scherpe rode pepers, fijngesneden
  • ½ eetl. chilivlokken
  • 1 blik tomaatstukjes, 400 g
 
  • 1 eetl. gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1 eetl. gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetl. gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 eetl. mild paprikapoeder
  • 20 cl kokosmelk
  • 500 g vastkokende aardappels, geschild, in blokjes van 2 - 3 cm
  • 1 eetl. zonnebloemolie o.i.d.
  • 1 bosje koriander, 80 g, grof gehakt

Snij de uien, gember, knoflook en de rode peper fijn en bak deze 20 - 30 minuten in een braadpan met zware bodem totdat de ui gaar en lichtgekleurd is.
Schep het mengsel uit de pan en pureer dit in een keukenmachine.
Verwarm de braadpan opnieuw en braad het lamsvlees licht aan.
Haal het vlees vervolgens uit de pan.
Schep het kruidenmengsel terug in de pan en voeg er nu de tomaten, de specerijen, de kokosmelk, 15 cl water en zout aan toe.
Breng dit op temperatuur en voeg dan het vlees weer toe en breng het kort aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de curry onafgedekt 75 minuten onder af en toe omscheppen zacht pruttelen.
Schep de aardappels er doorheen en stoof de curry afgedekt nog eens 20 tot 25 minuten tot de aardappels gaar zijn.
Schep de koriander erdoor en breng eventueel op smaak met zout & peper.

Serveertip
Lekker met pilav.

Bron: Natuurvlees.nl

Terug