Krieltjes-groenteschotel met gekruide lamsworstjes uit de oven

Krieltjes-groenteschotel met gekruide lamsworstjes uit de oven

voor 2 personen

  • 1 zak CêlaVíta halve krieltjes in de schil (450 g)
  • 200 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 2 sjalotten
  • 2 gekruide lamsworstjes (samen ca. 200 g)
  • 4 eetl. olijfolie
  • klein bosje verse bieslook
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel bloemkool en broccoli in kleine roosjes.
Pel de sjalotten en snij in partjes.
Snij de lamsworstjes in stukjes van ca 2 cm.
Schep de groenten, worstjes en krieltjes om met de olijfolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster het geheel in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de yoghurt-knoflooksaus: knip de bieslook fijn.
Roer de Griekse yoghurt los en pers er de teentjes knoflook boven.
Roer er de bieslook door en breng op smaak met zout & peper.
Verdeel de krieltjes groenteschotel over 2 borden en serveer met de yoghurt-knoflooksaus.

Variatietip
in plaats van bloemkool en broccoli kan dit met heel veel andere soorten groenten gemaakt worden. Varieer volop: paprika, courgette, aubergine . . .

Bron: CêlaVíta

Terug