Knoflookgehaktballen met tomatensaus

Knoflookgehaktballen met tomatensaus

  • 400 g gehakt half-om-half
  • 1 ei
  • beetje tijm of herbes de Provence
  • handjevol gekookte rijst
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 2 handjesvol paneermeel
  • drupje olie of bakvet
  • 1 literblik gepelde tomaten
  • beetje chilipeper
  • 1 eetl. suiker

knoflookgehaktballen_tomatensaus Knoflookgehaktballen met tomatensaus Meng en kneed het gehakt met het ei, tijm, rijst, zout, peper, een kwart van de knoflook en genoeg paneermeel om ze stevigheid te geven.
Wie last heeft van uiteenstortende ballen: langer kneden is de oplossing.
Vorm er vier grote, enigszins afgeplatte ballen van en braad die aan in een drup olie.
Pureer de bliktomaten.
Bak de rest van de knoflook nog 1 minuut naast de ballen mee en giet dan de gepureerde tomaat in de pan.
Doe suiker en zout en misschien nog wat kruiden of chilipeper bij de tomaat en pruttel op een zacht vuur een kwartier, 20 minuten, zonder deksel.
Draai halverwege de ballen om maar pas op, ze zijn nogal teer.

Bron: Onno Kleyn

Terug