Kippenlevertjes à la babi ketjap

Kippenlevertjes à la babi ketjap

  • 500 g kippenlever
  • 2 uien, liefst rode, grof gesneden
  • 4 eetl. olie
  • 5 cm verse gember, geschild, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 7 eetl. ketjap manis
  • 3 eetl. limoensap
  • 1 rode peper (of de helft), fijngesneden

Verwijder de te erge witte aanhangsels van de kippenlevers en verdeel de donkere orgaantjes in flinke stukken, zo’n 3 van elk levertje.
Fruit de ui zoetjes 2 minuten in de olie tot hij zacht begint te worden.
Voeg de levers toe en bak tot ze een kleurtje hebben aan alle kanten.
Doe de gember, knoflook, ketjap, het limoensap en de chili erbij, sluit de pan en laat op laag vuur 3 minuten garen.
Als het goed is hebt u geen zout nodig, want de ketjap is brem van zichzelf.
Zei ik al dat het nu klaar is?
O, het is nu klaar.

Eet met rijst of spruiten of – dat werkt uitstekend – met aardappelpuree.

Bron: Onno Kleyn

Terug