Kardinaalskarbonaadjes met sinaasappel

Kardinaalskarbonaadjes met sinaasappel

voor 2 personen

  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 2 eetl. azijn
  • 3 eetl. witte wijn
  • 2 kalfs- of varkenskarbonaadjes (rib)
  • 2 eetl. korianderzaad (of 2 theel. poeder)
  • 2 eetl. reuzel of 4 eetl. olijfolie
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 theel. suiker
  • 1 mespunt kaneel

Roer de knoflook door de azijn en wijn.
Besprenkel de karbonaden met het mengsel, wrijf het wat in.
Bestrooi ze daarna met zout, peper en koriander (liever zelf fijngevijzeld korianderzaad dan gemalen).
Laat een uurtje staan.
Laat de karbonaadjes uitlekken en haal ze door de bloem.
Verhit de reuzel of olijfolie in een koekenpan en bak het vlees zo’n 3 minuten per kant.
Haal uit de pan.
Blus die met het sinaasappelsap en laat bruisen.
Voeg de rasp, suiker en kaneel toe en roer glad.
Wie wil roert er nog een eetlepel boter door (hoogst on-renaissancistisch!).
Geef bij de karbonaadjes.
Ik at er gebakken aardappelen bij (volslagen anachronistisch).

Bron: Onno Kleyn

Terug