Karbonaadjes met port en Gorgonzola

Karbonaadjes met port en Gorgonzola

  • 4 kleine of 2 grote hals- of schouderkarbonaadjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • borrelglaasje rode port
  • 100 g Gorgonzola
  • 50 g rucola

Zout de karbonaadjes en laat 5 minuten staan.
Verhit de olie in een koekenpan.
Droog de karbonaadjes met papier en bak ze rustig, op niet meer dan halfhoog vuur, 3 minuten per kant.
Haal ze uit de pan.
Blus de pan met de port en smelt er dan roerend en op laag vuur de Gorgonzola door.
De saus wordt niet helemaal glad, maar dat geeft niet.
Geef een energieke draai aan de pepermolen.
Giet de saus over de karbonaadjes en leg op elk een pluk rucola.
Erbij zou ik linzen geven.

Bron: Onno Kleyn

Terug