Karbonaadjes met citroen en rozemarijn

Karbonaadjes met citroen en rozemarijn

  • 4 kalfs- of varkenskarbonaden
  • 1 citroen, liefst biologisch
  • 50 g roomboter
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 topjes rozemarijn van circa 8 cm

Snijd de vetrand van de karbonaadjes op een of twee plaatsen in, dan trekt het vlees bij het bakken straks niet krom.
Zout de koteletten goed en zet minstens een kwartier weg, maar niet koud.
Boen de citroen onder de warme kraan als hij niet biologisch is.
Snijd er 4 mooie plakken van en verwijder de pitjes.
Verhit 25 gram boter en de olie in een grote koekenpan tot de boter niet meer bruist.
Leg de karbonaden erin en bak ze 2 minuten (varkenskarbonaden 3 minuten) per kant.
Haal ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Leg de takjes rozemarijn, de plakken citroen en de geplette teen knoflook in het bakvet en bak op halfhoog vuur een minuut of 2.
Draai de plakjes citroen om en ga nog eventjes door.
Giet het uitleksap van het vlees in de pan en voeg de resterende boter toe; roer even rond.
Leg de karbonaden op de borden en leg op elk een plak citroen en een takje rozemarijn.
Verdeel er de braadjus over.
Ik at er gebakken aardappeltjes bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug