Kalfsreepjes met courgettesalade & crème

Kalfsreepjes met courgettesalade & crème

  • 2 courgetten
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • basilicum
  • 1 aardappel
  • olijfolie
  • roomboter
  • ½ dl room
  • 1 dl water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • peper
  • zout
  • wittewijnazijn
  • 500 g kalfsreepjes
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 bolletjes mozzarella, in schijfjes
  • 8 cherryomaatjes, gehalveerd

Snijd een courgette in stukjes en meng die met een half teentje knoflook en een eetlepel gehakte basilicum.
Schil de aardappel, snijd deze in blokjes en bak die aan met de courgetteblokjes in een halve eetlepel olijfolie en evenveel roomboter.
Voeg er dan de room en het water bij en kook gaar.
Voeg tot slot de groentenbouillon toe en mix tot een mooie gladde crème.
Snijd de andere courgette en een handvol basilicum julienne.
Kruid dit met zout & peper, olijfolie en wittewijnazijn.
Kruid de kalfsreepjes met zout & peper, bak het vlees kort aan in
roomboter en de rest van de knoflook.
Serveer het kalfsvlees op de courgettecrème en schik er rauwe ham, cherrytomaatjes en mozzarella op.
Voeg tot slot de courgettesalade toe.

Bron: Waterlant’s Weelde – Natuurvlees.nl

Terug