Kalfslever met salie en balsamico

Kalfslever met salie en balsamico

  • 4 dunne plakken kalfslever (of 8 plakjes lamslever)
  • 50 g roomboter
  • 12 blaadjes salie
  • 2 eetl. dure balsamicoazijn
  • peper
  • 3 eetl. rode port

Controleer de lever langs de randen.
Zit daar nog een zilveren vlies, snijd dat dan op een paar plaatsen door om kromtrekken te voorkomen.
Zout lever nooit voor hij de pan ingaat; dat geeft malle stipjes.
Verhit de helft van de boter tot hij niet meer schuimt en leg de lever erin.
Bak op halfhoog vuur zo’n 2 minuten.
Draai dan om en zout de gebakken kant.
Bak nog zo’n 3 minuten, draai halverwege het vuur lager.
Haal de plakken uit de pan, zout de nog ongezouten zijde en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de blaadjes salie in het bakvet rustig tot ze knapperig worden; draai af en toe om.
Haal uit de pan en blus die met de balsamico en port.
Laat bruisen en roer.
Meng er uitgelopen sap van de lever en de resterende boter door en serveer het een met het ander.
Geef nog een draai aan de pepermolen en leg de salie bovenop.

Bron: Onno Kleyn

Terug