Italiaanse kapsalon

Italiaanse kapsalon

  • 450 g aardappels
  • 1 bol mozzarella
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 1 paprika
 
  • 1 ui
  • 200 / 250 g rundergehakt
  • groene pesto

Verwarm de oven op 200 °C.
Snijd de ui, paprika, mozzarella en cherrytomaatjes in stukjes.
Schil zonodig de aardappels en snijd ze in blokjes (ik gebruikte aardappelpartjes uit zak).
Bak de aardappels circa 18 minuten in een pan met een scheutje olie (ik bakte ze maar 12 minuten omdat ze al iets voorgekookt zijn uit zak).
Giet een scheutje olie in een andere pan en bak hierin het gehakt.
Als het gehakt gaar is voeg je de ui en paprika toe; bak dit een paar min mee.
Zet het vuur uit (ik schepte nog 1 eetlepel pesto door het gehakt).
Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van een ovenschaal.
Schep het vlees met de ui en paprika eroverheen.
Verdeel vervolgens de tomaatjes en mozzarella er over.
Zet het geheel nog 10 - 15 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Serveer met een beetje pesto.

PS
Ik gebruikte 250 gram rundergehakt i.p.v. 200 gram omdat dit makkelijk was i.v.m. de verpakking.

Bron: Jorrit en Sofie met Lekker & Simpel
Gepubliceerd door: Leuke Recepten

Terug