Italiaanse fricandeau uit de oven

Italiaanse fricandeau uit de oven

voor 6 personen

  • 750 g varkensfricandeau
  • 5 cl olijfolie
  • 2 sinaasappels
  • snufje zwarte peper, versgemalen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl. citroensap
  • snufje zout
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 4 takjes tijm
  • snufje zout

Boen en was de sinaasappels.
Rasp de sinaasappelschil.
Pers de sinaasappels uit.
Meng in een kom het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, olijfolie, citroensap, knoflook, sjalotjes, tijm, rozemarijn en peper tot een marinade.
Leg de fricandeau in een grote braadslee (of ovenschaal), schep de marinade over het vlees en laat deze minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Neem de fricandeau 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Dek de fricandeau af met aluminiumfolie en braad het vlees in de oven in ca. 60 minuten zachtjes gaar.
Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met braadvocht.
Schakel de oven op grillstand, verwijder het aluminiumfolie van de ovenschaal en laat het vlees in ca. 10 minuten licht bruinen.
Laat de fricandeau afgedekt met aluminiumfolie in de uitgeschakelde oven ca. 10 minuten rusten voor het aansnijden.
Lekker met sinaasappel/paprikarisotto en broccoli.

Tip
Voor een heerlijke romige saus kunt u het braadvocht met 15 cl (kook)room even laten inkoken.

Wist u dat . . .
veel soorten wit vlees zich bijzonder goed laten begeleiden door een saus op basis van vruchten?

Bron: Vlees.nl

Terug