Indonesisch groentegerecht

  • 1 spitskool
  • 1 uitje
  • 1 rode paprika
  • twee teentjes knoflook
  • magere spekblokjes
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 vleesbouillon blokje

Snijd de spitskool fijn, snipper de ui, snijd de paprika in kleine stukjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de spekblokjes hard.
Schep de blokjes eruit en fruit de ui.
Pers de knoflook over de uien uit en voeg nu de Spaanse peper en de paprika toe.
Doe na enige minuten bakken de kerriepoeder erbij en verkruimel het blokje vleesbouillon eroverheen.
Verwijder dit mengsel weer na enige minuten roerbakken.
Roerbak nu de spitskool in de wok.
Voeg nu de reeds gebakken spekblokjes en het kerriemengsel toe.
Even goed door scheppen en warm laten worden.

Serveersuggesties
Erg lekker met rijst, maar het kan ook met aardappelen gegeten worden.

Bron: I. van Dijk
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug