Hemelse saffraanrisotto

Hemelse saffraanrisotto

  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 1 buisje saffraan, 0,05 g
  • 1 ui, gesnipperd
  • 65 g roomboter
  • 250 g risotto rijst
  • 12½ cl droge witte wijn
  • klein handje geraspte Parmezaanse kaas

Laat 50 gram van de boter smelten in een pan met dikke bodem.
Voeg de ui toe en laat op laag vuur aanbakken tot de ui zacht is, maar laat hem niet bruin worden.
Voeg de risotto rijst toe aan de pan en bak de rijst een minuut of twee mee met de ui tot de korrels glanzen en iets doorzichtig worden.
Doe de saffraan bij de bouillon en roer even door.
Schenk de witte wijn bij de rijst en roer met een houten lepel op laag vuur tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Schep nu telkens een soeplepel bouillon bij de rijst en roer rustig door tot de bouillon volledig is opgenomen.
Herhaal dit tot de bouillon op is en risotto gaar is.
Roer de Parmezaanse kaas en de overgebleven boter door de risotto.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en serveer direct met wat extra Parmezaanse kaas.

Bron: LoveMyFood

Terug