Hawaiiaanse strandgehaktballetjes uit de oven

Hawaiiaanse strandgehaktballetjes uit de oven

voor ca. 24 balletjes

  • 750 g rundergehakt
  • 1 eetl. verse geraspte gemberwortel
  • 3 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 3 eetl. gehakte verse koriander
  • 3 eetl. kokosmeel
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • 150 g verse ananas,
    geraspt en het vocht eruit geknepen
  • 2 eieren, licht geklutst
  • (kokos)olie om in te bakken
  • 5 dl tomatensaus
  • 120 g geraspte mozzarella

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng het gehakt met de gember, lente ui en koriander.
Roer het kokosmeel, paprika, ananas en eieren erdoor en rol er met vochtige handen balletjes van ongeveer zo groot als golfballen.
Verwarm de olie in een koekenpan en op hoog vuur en schep de balletjes er kort door tot ze een mooie kleur hebben.
Leg de balletjes in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus en de geraspte kaas erover.
Bak het gerecht ca 25 minuten in de oven tot het borrelt en de kaas gesmolten is.

Lekker met een snelle salade.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug