Hamlapjes met tropisch knoflookkruim

Hamlapjes met tropisch knoflookkruim

  • 75 g knoflook,
    (circa 10 flinke tenen grof gehakt)
  • 1 rode ui, ragfijn gesnipperd
  • 6 eetl. olijfolie
  • 20 g suiker
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 rode pepers,
    fijngesneden (met zaad is erg pittig)
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • 4 eetl. limoensap
  • 15 blaadjes basilicum, gescheurd
  • 4 hamlapjes

Bak de knoflook en de ui in 3 eetlepels olie rustig tot de knoflook iets meer dan goudbruin kleurt en geurt.
Voeg de suiker, gember en rode peper toe en bak een halve minuut mee.
Doe er dan de vissaus en het limoensap bij laat dat omscheppend verdampen.
Leg er de basilicumblaadjes in, schep een keer om zet het vuur uit.
Bak wat je wenst te bakken; ik nam kalfslever maar om marketingredenen (zet boven deze Volkskeuken ‘lever’ en de helft van de lezers haakt af) nemen we hamlapjes.
Zout die gul en bak ze rustig in de resterende olie in 4 minuten per kant net aan gaar.
Bedek ze met het kruim voor het serveren.

Bron: Onno Kleyn

Terug