Gratin van ham, selder en champignons met Passendale kaas en bier

Gratin van ham, selder en champignons met Passendale kaas en bier

  • 4 plakjes Passendale kaas
  • 1 flesje Passendale bier
  • 400 g selder
  • 200 g in reepjes gesneden gekookte beenham
  • 100 g champignons
  • 1 eetl. mosterd
  • 2 eetl. boter
  • 4 eetl.s paneermeel
  • 4 eetl. room
  • peper & zout

Snijd de selder is stukjes en bak ze in wat boter gaar.
Tegen het einde van de baktijd de in plakjes gesneden champignons en de reepjes beenham nog even meebakken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de bereiding in een vuurvaste schotel en giet er het Passendale bier over.
Roer er de room en de mosterd door.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en dek het af met de plakjes Passendale kaas en paneermeel.
Stel de oven in op 175 °C en laat de schaal ca. 15 minuten garen totdat een gelijkmatig lichtbruin korstje ontstaat.
Serveer zo warm mogelijk met stokbrood of warme toast, sla, wat plakjes tomaat, komkommer en een vinaigrette.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug