Ham-champignonragout

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dikke plakken ham (samen ± 150 g)
  • 250 g champignons
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ½ dl droge witte wijn
  • 1 dl kookroom light
  • 1 eetl. bloem

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Verwijder het velletje van de knoflook.
Snijd de ham in blokjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Knip de gewassen peterselie klein.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
Bak de blokjes ham kort mee.
Schenk de wijn erbij en laat dit op hoog vuur enigszins inkoken.
Voeg de kookroom toe en de champignons en warm de champignons een paar minuten mee.
Maak de saus op smaak met peper.
Verwijder het knoflookteentje.
Meng de bloem met water aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
Strooi de peterselie er over.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug