Groenlof met yacon en runderlever

Groenlof met yacon en runderlever - 1

  • 1 à 2 kroppen groenlof (ca. 800 g schoon), in ringen gesneden
  • 1 rode (Spaanse) peper, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst (en een kwartier laten liggen)
  • 1 runderlever, gekookt (500 - 600 g) en daarna in reepjes
  • 1 of 2 yacon (afh. van grootte, ca. 300 g), geschild, in de lengte doorgesneden en dan in schijfjes
  • 1 eetl. sojasaus (dark/donkere)
  • scheut wokolie (arachide-olie)

Wij houden van groenlof.
Lekker bitter.
De zoete yacon (appelwortel) contrasteert daar mooi bij.
En dan afmaken met wat meer aardse smaken als lever en sojasaus.
Runderlever is droger dan bijvoorbeeld varkenslever, maar er is helemaal niets mis mee, zeker niet als het in reepjes is gesneden.

Groenlof met yacon en runderlever - 2

Verhit in een wok of grote gietijzeren pan de olie.
Fruit de ui.
Als ze glazig wordt de peper, knoflook, yacon erbij.
Even omscheppen en dan de groenlof.
Goed omscheppen.
Als het ietsje is geslonken ook de lever erdoor scheppen.
De groenlof moet niet door en door gaar zijn, er mag een beet in blijven, zeker voor wat betreft de iets dikkere delen.
Op smaak brengen met ietsje sojasaus (voorzichtig) en serveren.

Bron: MergenMetz

Terug