Gesmoorde groenekool met tijm en een beetje biefstuk

Gesmoorde groenekool met tijm en een beetje biefstuk

  • 150 g biefstuk
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 4 eetl. lichte sojasaus of Kikkoman
  • 1 groene savooiekool
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 uien, in dunne halve plakken
  • 15 cl water
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • 1 flinke theel. tijmblaadjes
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd

Snijd het vlees in zeer dunne flintertjes en meng met de knoflook en sojasaus.
Snijd de groenekool in kwarten, verwijder de dikke nerf en snijd de rest in gulle repen.
Verhit de olie in een braadpan of wok en bak de uien in 2 minuten glazig.
Bak de kool even mee, voeg het water, het bouillonblok en tijm toe, sluit de pan en zet het vuur laag.
Smoor zo’n 6 à 8 minuten, tot de kool zacht is maar nog wel fris van kleur.
Meng tussentijds een keer.
Jakker dan het vuur naar zijn hoogste stand en voeg de biefstuk en tomaatjes toe.
Hussel tot het vlees zijn rauwe kleur verloren heeft.
Klaar!

Eet met rijst of een smeuïge puree van pastinaak of aardappelen.

Bron: Onno Kleyn

Terug