Griekse gyros met venkel en ui

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 200 gram varkensfilet
  • 1 venkelknol
  • 2 uien
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetl. olie

Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
Roer er het citroensap door met de oregano, komijn, paprikapoeder en peper.
Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel.
Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Maak de venkel en de uien schoon.
Halveer de venkel en snijd de helften in dunne plakken.
Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Voeg de venkel en de uien toe en stoof het geheel in nog eens 5 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met nieuwe aardappeltjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug