Green couscous van groentekeizer Ottolenghi

Green couscous van groentekeizer Ottolenghi

  • 350 g couscous
  • 35 cl kokend water
  • 1 kleine ui, dun gesneden
  • 1 theel. olijfolie
  • ¼ theel. zout
  • ¼ theel. gemalen komijn
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten,
    geroosterd en desgewenst in stukjes gehakt
  • 3 lente uitjes, dun gesneden
  • desgewenst, voor liefhebbers van pittig:
    1 verse groene chilipeper, in heel kleine stukjes
  • 30 g rucola, gehakt
    • voor de kruidenpasta
  • 20 g platte peterselie
  • 20 g koriander
  • 2 theel. gehakte dragon
  • 2 theel. gehakte dille
  • 2 theel. gehakte munt
  • 9 cl olijfolie

Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Ik gebruik vaak de biologische couscous van AH.
Fruit de ui in de olijfolie op een medium vuur tot goudbruin en helemaal zacht.
Doe het zout en de komijn erbij en meng goed.
Zet apart.
Maak vervolgens de kruidenpasta door alle ingrediƫnten in de foodprocessor te doen en fijn te malen.
Doe dit bij de couscous en meng alles met een vork door elkaar om het wat luchtiger te maken.
Doe er de ui, pistachenootjes, lente ui, eventueel de groene chili en de rucola bij en meng het voorzichtig.
Ottolenghi adviseert dit op kamertemperatuur te serveren en dat kan inderdaad prima, hoewel het ook gewoon warm heel smakelijk zal zijn.
Ik heb er wat feta doorheen gemengd om het geheel wat meer substantie te geven.

Bron: Ottolenghi
Gepubliceerd door: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug