Gourmetten met vleesreepjes in drie smaken

Gourmetten met vleesreepjes in drie smaken

  • 375 g varkensvleesreepjes
  • 1 theel. shoarmakruiden
  • ½ groene paprika
  • 1 theel. gyroskruiden
  • 2 gemberbolletjes
  • 1 tomaat
  • 2 eetl. amandelen (blanke)
  • ½ eetl. kerriepoeder
  • 100 g maïskorrels
  • 2 rode uien
  • snufje zout

Shoarmareepjes met ui en tomaat

Pel 1 ui en snijd deze in dunne partjes.
Halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Meng 125 g vleesreepjes met de shoarmakruiden, de ui en de stukjes tomaat.

Gyrosreepjes met maïs en paprika

Pel 1 ui en snijd ze in dunne partjes.
Snijd de halve paprika in kleine stukjes.
Meng 125 g vleesreepjes met de gyroskruiden, de ui, de paprika en de (uitgelekte) maïskorrels.

Kerriereepjes met gember en amandelen

Hak de gember en de amandelen in grove stukjes.
Meng 125 g vleesreepjes met het kerriepoeder, een snufje zout, de gember en de amandelen.
Laat het gekruide vlees als het even kan een half uurtje trekken en bak het aan tafel gaar.

Tips
✦ Zitten er veel mensen om de tafel, verdeel dan alles over meerdere, kleine schaaltjes. Zet ook verschillende kannetjes olie en meerdere schaaltjes boter klaar. Dat geeft ‘rust’ aan tafel!
✦ Leg de garnituren die bij een bepaald vleesgerecht horen, bij elkaar op één schaal. Zo is voor iedereen duidelijk, wat waar bij hoort.
✦ Gourmetpannetjes zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag, daardoor is voor het bakken slechts heel weinig olie of boter nodig.
✦ Gerechtjes, waar kaas overheen gestrooid is, kunnen onderop het gourmetstel gratineren. Op die manier kan ook brood worden getoost.
✦ Met lekkere salades op tafel is het gourmet helemaal af.
✦ Voor meerdere gasten kunnen de recepten eenvoudig verdubbelen, voor minder gewoon halveren.

Wist u dat . . .
Voeg aan deze kruidige vleesgerechten, als ze gaar zijn, eventueel een scheutje wijn en een lepeltje crème fraîche toe en laat het geheel nog even pruttelen. Ook is het heel lekker om er gehakte verse kruiden zoals peterselie, bieslook of koriander over te strooien.

Bron: Vlees.nl

Terug