Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees

Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees

voor 2 personen

  • 1 varkenshaas
  • 1 biefstuk
  • 1 lamsboutlap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. sambal
  • snufje peper
  • 1½ eetl. ketjap manis
  • snufje zout
  • 1 theel. Chinese kruiden
  • ½ dl witte wijn
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • ½ sinaasappel
  • 2 theel. suiker

Gemarineerde biefstuk met sinaasappel

Snijd de biefstuk in heel dunne plakjes.
Boen de halve sinaasappel onder de koude kraan goed schoon.
Rasp ca. een kwart van het oppervlak van de schil fijn.
Pers de halve sinaasappel uit.
Meng 1 eetl. ketjap met het sinaasappelsap, de geraspte schil en de sambal.
Marineer de biefstuk, minimaal 45 minuten in deze marinade.

Chinese gemarineerde varkenshaas

Snijd de varkenshaas in heel dunne plakjes.
Meng ½ eetl. ketjap met suiker en de Chinese kruiden, bestrijk hiermee de plakjes varkenshaas en laat ze minimaal 45 minuten trekken.

Gemarineerd lamsvlees met knoflook

Snijd de lamsboutlapjes in heel dunne plakjes.
Meng de wijn met het fijngeperste teentje knoflook, de Italiaanse kruiden, een snufje zout en een snufje peper.
Marineer het lamsvlees minimaal 45 minuten in deze marinade.

Tip
✦ Zitten er veel mensen om de tafel, verdeel dan alles over meerdere, kleine schaaltjes. Zet ook verschillende kannetjes olie en meerdere schaaltjes boter klaar. Dat geeft ‘rust’ aan tafel!
✦ Gourmetpannetjes zijn meestal voorzien van een antiaanbaklaag, daardoor is voor het bakken slechts heel weinig olie of boter nodig.
✦ Gerechtjes, waar kaas overheen gestrooid is, kunnen onderop het gourmetstel gratineren. Op die manier kan ook brood worden getoost.
✦ Met lekkere salades op tafel is het gourmet helemaal af.
✦ Voor meerdere gasten kunnen de recepten eenvoudig verdubbelen, voor minder gewoon halveren.

Wist u dat . . .
Zet diverse garnituren op tafel om met het vlees mee te bakken. Voor bij de biefstuk bijvoorbeeld: stukjes lente-ui en partjes sinaasappel; voor bij de varkenshaas stukjes ui, reepjes Chinese kool en partjes tomaat; en voor bij het lamsvlees gevulde olijven en uiringen.

Bron: Vlees.nl

Terug