Goulash met chocolade

Goulash met chocolade

voor 4 - 6 personen

  • 1 kg runderlappen
  • 1 goulashbonbon
  • 50 g gerookte spekjes
  • 125 g roomboter
  • olijfolie
 
  • 750 g rode en groene paprika
  • 2 uien
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • half kopje bouillon (echte bouillon of heet water met een bouillonblokje)

Breng het vlees op kamertemperatuur en snij deze in blokjes van twee centimeter.
Snij vervolgens de uien en de paprika in blokjes.
Smelt de boter en de olijfolie en bak hierin het vlees rondom aan.
Haal het vlees uit de pan.
Voeg indien nodig nog een beetje boter toe indien nodig en fruit de spekjes, ui, paprika en knoflook.
Voeg de toematenpuree toe en bak deze ook even mee.
Het vlees kan nu weer in de pan en het geheel kan aangevuld met de bouillon.
Let erop dat deze dezelfde temperatuur heeft als het vlees.
Laat het geheel – met de deksel op de pan – drie uur stoven.
Als de goulash na drie uur nog te dun is, dan zeker nog een half uur doorstoven zonder deksel op de pan.

Bron: Natuurvlees.nl

Terug