Gesmoorde witlof

Gesmoorde witlof

  • 50 g gedroogde cranberry's of rozijnen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 10 cl olijfolie
  • 1 theel. verse tijmblaadjes of mespunt gedroogde tijm
  • 5 eetl. balsamicoazijn
  • 4 stronkjes witlof in de lengte gehalveerd
  • 8 plakken pancetta of rauwe ham
  • 2 eetl. pijnboompitten

Was de cranberry's in heet water.
Meng de knoflook, olie, tijm en azijn tot een marinade, breng op smaak met zout & peper.
Blancheer de stronkjes witlof 3½ minuten en laat goed uitlekken.
Giet de marinade erover en laat ± 15 minuten intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schep de witlof uit de marinade, verdeel de cranberry's over de snijkanten en wikkel de stronkjes in de pancetta.
Leg ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal en giet de rest van de marinade erover.
Zet het gerecht 22½ minuten in de oven.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
Bestrooi de witlof met de pijnboompitten voor het serveren.

Bron: Betty van Dijk
Bron: MijnReceptenboek.nl

Terug