Gehaktschotel uit de wok

  • 2 eetl. olijfolie of zonnebloemolie
  • 500 g rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 2 theel. cajunkruiden
  • versgemalen peper
  • zout
  • 12½ cl (1 bekertje) zure room
  • 4 eetl. tomatenketchup of gezeefde tomaten
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
Pers de teentjes knoflook erboven en voeg de gesnipperde ui toe.
Halveer de paprikas, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in miniblokjes.
Voeg ze bij het gehakt en roerbak 2 - 3 minuten.
Snijd de geschilde komkommer in kleine blokjes
Voeg ze toe met de cajunkruiden, peper en zout en warm alles goed door.
Roer voor het serveren de tomatenketchup en zure room erdoor.
Bestrooi met peterselie.
Serveer met groene salade en basmatirijst.

Bron: Spar

Terug