Gehaktballetjes met jus en broccolipuree

Gehaktballetjes met jus en broccolipuree

voor 2 personen

    • voor de gehaktballetjes
  • 250 g rundergehakt
  • 1 theel. gehaktkruiden
  • 1 eetl. kokosolie
  • 2 uien, in halve ringen
  • 3 tenen knoflook, gepeld en in plakjes
  • 3 eetl. coconut aminos
  • 1 eetl. arrowroot
  • 2 eetl. verse peterselie, fijn gesneden
    • voor de puree
  • 400 g broccoli, in roosjes (incl. de stam, in blokjes)
  • 400 g pastinaak, in blokjes
  • 1 eetl. ghee
  • peper
  • zout

Begin met het maken van de gehaktballen door de gehaktkruiden door het gehakt te kneden en hier ongeveer 10 gehaktballetjes van te draaien.
Zet even apart.
Doe de broccoli en pastinaak in een pan met water en breng aan de kook.
Kook de groenten in 8 minuten gaar.
Verhit in de tussentijd de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Bak de uien en knoflook mee tot deze zacht zijn, en de gehaktballetjes gaar.
Neem de gehaktballetjes uit de pan en zet deze even apart.
Voeg coconut aminos en arrowroot toe aan de uien en knoflook in de pan en roer heel goed door elkaar tot het in begint te dikken.
Giet de gekookte groenten af.
Voeg ghee, peper en zout toe en pureer het geheel grof met een staafmixer.
Serveer de puree met de gehaktballetjes en de 'jus' met uien en knoflook.
Garneer met verse peterselie.

Bron: Ekoplaza

Terug