Gegrilde gehaktballen met rodecurry-yoghurtsaus

Gegrilde gehaktballen met rodecurry-yoghurtsaus

  • 300 g gehakt naar keus, h-o-h, rund, lam Vegetarisch
  • 3 eetl. oestersaus
  • 1 teen knoflook, uit de pers
  • 1 uitje, ragfijn gesnipperd
  • 1 klein handje gehakte vers korianderblad of basilicum
  • circa 6 eetl. paneermeel
  • 1 flinke eetl. Thaise rode currypasta
  • 20 cl Griekse yoghurt
  • garnering:
    meer korianderblad of basilicum

Kneed het gehakt grondig door met de oestersaus, knoflook, ui, verse koriander en 1 theelepel zout en zoveel paneermeel dat het aangenaam stevig is.
Vorm er 8 ballen van, maak die wat langwerpig en druk ze iets plat.
Verhit een grillpan en gril ze rustig, op niet te hoog vuur gaar in circa 10 minuten.
Draai ze elke 2 minuten of zo om en draai ze een half slagje, zodat ze een ruitjespatroon krijgen, en zet gaandeweg het vuur laag.
Roer de currypasta los met de yoghurt.
Geef er aan tafel bij.
Bekroon met meer verse koriander.

Bron: Onno Kleyn

Terug