Grieks gegrild gehakt met yoghurt-tahinsaus

Grieks gegrild gehakt met yoghurt-tahinsaus

  • 500 g lamsgehakt of half-om-halfgehakt
  • 1 eetl. oregano
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • 1 rood uitje, geraspt of ragfijn gesnipperd
  • 5 eetl. paneermeel
    • saus
  • 3 eetl. tahin (sesampasta)
  • 15 cl yoghurt
  • ½ teen knoflook uit de knijper
  • wat citroensap

Doe het gehakt met de kruiden, knoflook, ui en paneermeel in een kom, voeg iets van een theelepel zout toe en steek het met een vork of spatel door elkaar om alles te mengen.
Neem daarna telkens een kluitje en vorm daar met weinig kneden een beetje langwerpig balletje van, zo groot als de muis van je hand.
Normaal kneed je gehakt stevig door om de bal te behoeden voor uit elkaar vallen, maar nu houden we het luchtig en klein.
Roer voor de saus de tahin los met de yoghurt.
Waarschijnlijk moet er wat water bij om de juiste dikte te krijgen.
Breng op smaak met knoflook, zout en citroensap.
Verhit een grillpan en gril er de keftedakia rustig gaar in totaal 5 minuten.
Draai tenminste een keer om.
Dek daarna de grillpan af en wacht 2 minuten.

Bron: Onno Kleyn

Terug