Gebakken lever

  • 400 g varkens-, runder- of kalfslever
  • 100 g mager gerookt spek in blokjes of ontbijtspek
  • 1 grote ui
  • 30 g boter
  • 1 eetl. bloem
  • ¼ l water of bouillon
  • zout & peper
  • 2 eetl. zure room

Snijd de lever in blokjes.
Verhit de boter, bak het spek en de uien erin aan, voeg de lever toe en bak die mee.
Strooi er de bloem over en laat die lichtbruin worden.
Doe er het water of de bouillon bij en laat het geheel 3 - 4 minuten stoven.
Breng op smaak met zout, peper en zure room.


Leverschnitzels

Bestrooi plakjes varkenslever met zout & peper.
Wentel ze door bloem, daarna door losgeklopt ei en dan door paneermeel.
Bak ze niet te hard in ruim vet of olie.

Bron: Astrid Veltman

Terug