Friet in de schil met kruidige labne

Friet in de schil met kruidige labne

voor 10 personen

  • 50 cl Griekse yoghurt
  • 1 zak CêlaVíta Friet met schil (700 g)
  • 2 eetl. amandelen
  • snufje zeezout
  • 4 eetl. zoet chilisaus
  • 1 teentje knoflook
  • klein bosje verse koriander

Leg een schone theedoek in een vergiet en schep de yoghurt erin.
Ze het vergiet boven een schaal.
Dek af en laat de yoghurt zo 4 uur ‘uithangen’ op de basis voor labne.
Langer mag ook. Het vocht trekt uit de yoghurt in de theedoek of in de opvangschaal eronder.
Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de amandelen grof.
Meng het zout door de dikke yoghurt.
Strijk de yoghurt uit op een plat bord.
Pers de knoflook uit boven de chilisaus.
Schenk de chilisaus over de labne en strooi er blaadjes koriander en gehakte amandelen over.
Verdeel de friet over een grote schaal en zet het bord met labne er als dipsaus bij.

Variatietip
varieer met de smaak van de labne. Ook lekker met pesto en pijnboompitten, of met wat olijfolie, gehakte walnoten en rasp van een sinaasappelschil.

Bron: CêlaVíta

Terug