3 soorten friet met kwarkdip en Griekse gehaktballetjes

3 soorten friet met kwarkdip en Griekse gehaktballetjes

  • 400 g winterwortels
  • 400 g pastinaak
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 zak CêlaVíta Friet met schil (700 g)
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 200 g volle kwark
  • 1 klein bosje verse koriander
  • 1 klein bosje verse peterselie

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Borstel de wortels en pastinaak.
Snij de wortels en pastinaken in de lengte in parten.
Snij de parten in stukken die ongeveer even lang zijn als de friet.
Schep 2 eetlepels olie door de groenten.
Verdeel de friet met de wortel en pastinaak over de bakplaat van de oven.
Bak de friet en groenten in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Schud halverwege een keer om.
Meng het gehakt met het ei, zout, peper en kaneelpoeder.
Voeg ook een mespunt komijn toe.
Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een golfballetje.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten bruin en gaar.
Maak ondertussen de dip: meng de kwark met zout, peper en de rest van de komijn.
Knip de koriander en peterselie fijn en meng deze door de kwark.
Bestrooi de 3 soorten friet met zout en serveer ze met de gehaktballetjes en de kwarkdip.

Variatietip
het wordt nog kleurrijker als je ook repen rode en groente paprika meeroostert in de oven.

Bron: CêlaVíta

Terug