Filetlapjes met Engelse bierfondue

Filetlapjes met Engelse bierfondue

  • 4 varkensfiletlappen, à 125 g
  • zout
  • peper, versgemalen
  • 25 g boter
  • 15 cl bier
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 g kaas, cheddar, geraspt
  • ½ eetl. maizena
  • 3 eetl. room
  • 1 eetl. peterselie, vers, fijngehakt

Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met zout & peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkensfiletlapjes in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
Breng ondertussen in een sauspan het bier met de knoflook tegen de kook aan.
Houd het bier tegen de kook aan, voeg al roerende de kaas toe en blijf roeren tot er een glad mengsel ontstaat.
Los in een kopje maizena op in room en bind hiermee de fondue.
Breng de fondue op smaak met zout & peper.
Verdeel de varkensfiletlapjes over 4 borden, schenk de fondue over het vlees en garneer het vlees met peterselie.
Lekker met aardappelkroketjes en bloemkool.

Tip
Gratineer de varkensfiletlapjes met bierfondue in een ovenschaal kort onder de grill tot de bierfondue licht kleurt.

Bron: Vlees.nl

Terug