Entrecote met rode ui en limoen

voor 6 personen

  • 4 rode uien
  • 2 limoenen, bij voorkeur biologisch
  • 2 eetl. olijfolie
  • 600 g entrecôte, aan één stuk
  • 1 eetl. verse tijm
  • 10 cl rundvleesbouillon
  • snufje zout
  • snufje peper

Pel de uien en snijd ze in parten.
Boen de limoenen schoon, snijd ze in parten en verwijder zonodig de pitten.
Bak de ui 3 minuten in 1 eetlepel van de olie.
Schep er de limoen, de helft van de tijm en zout & peper door.
Dep het vlees droog.
Verwarm de oven voor tot 85 ºC.
Wrijf het vlees in met de rest van de olie en de tijm en zout & peper.
Leg het vlees in een braadslede, schenk de bouillon erbij en verdeel de ui- en limoenparten er omheen.
Laat de entrecote in ± 1 uur en 45 minuten rosé braden (kerntemperatuur 55 ºC).

Lekker met roergebakken krieltjes en spruitjes.

Bron: Vlees.nl

Terug