Entrecote met geroosterde groenten en citroenmayonaise

Entrecote met geroosterde groenten en citroenmayonaise

  • 8 kleine aardappelen met schil, in stukken
  • 1 pastinaak, in stukken
  • 1 koolrabi, in stukken
  • 3 kleine rode uien, in stukken
  • 1 grote winterpeen, in stukken
  • 2 gele bieten, in stukken
  • paar takjes rozemarijn, naaldjes grof gehakt
  • zout en gemalen zwarte peper
 
  • 2 eetl. olijfolie
  • handje gedroogde appeltjes, geweld in lauw water
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetl. geraspte citroenschillen (zakje)
  • 4 eetl. mayonaise
  • 2 entrecotes
  • ± 2 eetl. boter, om in te bakken
  • klein handje peterselie, grof gehakt

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Meng de aardappelen en de groenten met de rozemarijn, zout & peper en olijfolie en rooster ca. 25 minuten in de oven; af en toe omscheppen.
Leg na 20 minuten de uitgelekte appeltjes erbij.
Warm nog 5 minuten door.
Roer het citroensap en de geraspte citroenschillen door de mayonaise.
Bak de entrecotes op hoog vuur in boter tot de gewenste gaarheid (ca. 5 minuten).
Laat 5 minuten rusten op een warme snijplank.
Bestrooi met peper en zout en snijd daarna in dikke plakken (tranches).
Laat de groente intussen uitlekken.
Roer de peterselie erdoor en verdeel over warme borden.
Leg de plakken entrecote erbij en serveer met citroenmayonaise.

Bron: Ekoplaza

Terug