Eenpansselderij met gemberkool en karbonaadjes

Eenpansselderij met gemberkool en karbonaadjes

  • 1 kleine knolselderij
  • ½ groene of witte kool, in zeer dunne reepjes
  • 2 schouderkarbonaadjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 50 g mager rookspek, in dunne reepjes
  • handje fijngehakte peterselie
  • nog meer olie of boter

Verwijder de buitenkant van de selderijknol en snijd het ding in kleine blokjes.
Dat is even een messengevecht.
Breng een niet te grote pan water met zout aan de kook en doe er de kool en selder in, en gaar de blokjes tot (jaja, knolselderij is geen bladgroente) beetgaar, in ongeveer 5 minuten.
Controleer door te prikken en te proeven.
Giet af.
Snijd de karbonaadjes in tweeën en zout ze.
Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en bak er het vlees bruin en gaar in, eerst op hoog vuur, daarna op laag - in totaal is 6 minuten genoeg.
Haal uit de pan pak ze samen in aluminiumfolie.
Doe de groente in het bakvet, samen met de knoflook, gember en spekjes.
Bak zoetjes 5 minuten en druk onderwijl de knolselderij half stuk met een spatel.
Breng op smaak met peterselie, zout en peper en een extra klont boter of een sliert olijfolie.
Roer het uitgelopen vleesnat uit de folie door het gerecht en serveer de groente met het vlees.

Bron: Onno Kleyn

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug