Eenpanspasta (penne) met geroosterde paprika en spekjes

Eenpanspasta (penne) met geroosterde paprika en spekjes

  • 250 g spekjes
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 300 g geroosterde paprika‚Äôs, uitgelekt en in dunne reepjes gesneden
  • 80 cl groentebouillon
  • 300 g gepelde tomaten uit blik
 
  • een theel. paprikapoeder
  • een halve theel. chilivlokken
  • een flinke hand verse basilicum, in stukjes gescheurd
  • 300 g penne
  • zwarte peper
  • Parmezaanse kaas

Bak zonder boter of olie de spekjes uit in een braadpan.
Laat ze, als ze mooi uitgebakken zijn, even uitlekken op keukenpapier.
Fruit in het overgebleven vet de ui en het knoflook aan.
Voeg de reepjes geroosterde paprika, de paprikapoeder en de chilivlokken toe en roer dit even goed door.
Blus het geheel af met de goentebouillon.
Voeg daarna de gepelde tomaten, de basilicum, (naar smaak) zwarte peper en de penne toe.
Druk de tomaten kapot met een spatel.
Breng het geheel aan de kook en laat de pasta in 10 - 12 minuten zachtjes gaar koken.
Roer de pasta af en toe even door, zodat de penne niet aan de bodem vast blijft plakken.
Haal na 10 - 12 minuten de pan van het vuur, voeg de spekjes toe en verwarm dit nog kort even mee.
Is de pasta te nat, giet het dan iets af.
Serveer de penne lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Op de proef bij Anouk
Gepubliceerd door: LoveMyFood

Terug