Curry van aubergine

Curry van aubergine

hoofdgerecht voor 4, bijgerecht voor 6 - 8 personen

  • 2 aubergines
  • 1 ui, ragfijn gehakt
  • 3 eetl. olie
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 theel. kurkuma
  • 2 theel. korianderpoeder
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 2 theel. garam masala
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 100 g gedopte doperwtjes, vers of ontdooide diepvries

Zet de oven op 200 °C.
Prik de aubergines een paar keer in met een vork en leg ze op een stuk folie of in een ovenschaal in de oven.
Bak een uur.
Laat ze wat afkoelen en pel het geblakerde vel eraf.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Bak de uien in de olie zachtjes tot ze glazig zijn, in een minuut of 4.
Doe de gember en knoflook erbij en bak nog 2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak zachtjes, onafgedekt, 10 minuten.
Dan gaan de specerijen, de groene peper, de erwtjes en de aubergine erbij, plus zout.
Doe er nu wel een deksel op en laat heel zachtjes 5 tot 10 minuten garen.
Eet met naan- of ander brood.

Bron: Onno Kleyn

Terug