Gevulde courgettes met gehakt

Gevulde courgettes met gehakt

voor 2 - 4 personen

  • 2 courgettes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • ½ eetl. oregano
  • ½ rode paprika, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • pakje tomatenblokjes (ca. 400 g)
  • snufje cayennepeper
  • 2 eetl. fijngehakt peterselie
  • ½ theel. paprikapoeder
  • handje geraspte mozzarella of andere geraspte kaas
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden en lepel ongeveer de helft van het vruchtvlees eruit.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg de helft van de ui en knoflook toe en de bleekselderij en paprika en bak twee minuten mee.
Doe de oregano erbij en beng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan en fruit de overgebleven de ui en knoflook heel even aan.
Voeg de tomatenblokjes, peterselie en cayennepeper toe en laat goed warm worden.
Leg de courgette helften in een ovenschaal en vul ze met het gehakt.
Schep te tomatensaus erover en bestrooi met de geraspte kaas.
Laat de gevulde courgettes in 30 - 35 minuten gaar worden in de oven.

Opmerkingen
Wij aten de courgettes met rijst. Twee courgettes is dan voldoende voor vier personen.
Eet je ze liever als koolhydraat arme maaltijd zonder iets erbij?
Houd dan rekening met een hele courgette per persoon.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug