Cordon bleu met mosterd en chorizo

Cordon bleu met mosterd en chorizo

voor 3 - 4 personen

  • 4 lapjes varkensfilet van ongeveer 150 g per stuk
  • 8 plakken belegen kaas
  • 4 plakken mooie gekookte ham
  • 12 plakjes goede chorizo
  • 2 eetl. pikante mosterd
    (ik heb zelf mosterd met piment d’esplette gebruikt)
  • 2 eieren
  • 30 g panko (Japans paneermeel)
  • 20 g cornflakes, geplet
  • 30 g bloem

Snij de filetlapjes overdwars in tot 4/5 diep (noemen ze vlinderen) en klap de, nu dunne, filetlapjes open.
Smeer op 1 plak kaas een fikse laag mosterd en leg hier de tweede plak kaas op.
Op de plakken kaas verdeel je 3 plakjes chorizo en dit pakketje verpak je met een plak gekookte ham
Leg het ham-kaaspakketje op de opengeklapte varkensfilet en klap de filet dan dicht.
Probeer het pakket zo goed mogelijk af te sluiten met de varkensfilet (om te voorkomen dat de kaas er uit gaat druipen tijdens het bakken) en gebruik eventueel een cocktailprikker om het vlees bij elkaar te houden.
Doe hetzelfde met de andere filets.
Tijd om een paneerfabriekje op te zetten.
Maak een produktielijn in deze volgorde: gevulde filets, bord met bloem, diep bord met geklopt ei, bord met panko cornflakes mengsel en tenslotte een groot bord waarop je de gepaneerde cordons bleu kunt leggen.
Haal de filets in dezelfde volgorde door de borden zodat het vlees lekker gepaneerd is.
Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de gevulde filets in 8 tot 10 minuten rondom bruin en knapperig.
Serveer met gekookte en gekruide groenten en smullen maar!

Bron: Geschreven door Tom Gerrets, Dude Food (Simone’s Kitchen)
Gepubliceerd door: Het Groene Spoor

Terug