Chili met taugé en paprika

Chili met taugé en paprika

  • 2 uien, grof gesneden
  • 3 à 4 rode puntpaprika’s, in reepjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 400 g gehakt, rund of vegetarisch
  • 1 à 2 chilipepers, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 miniblikje tomatenpuree
  • 200 g taugé, gewassen
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. oregano
  • 1 blik zwarte of rode bonen
  • 1 blik linzen

Bak de ui en paprika een minuut of 3 in de olie.
Voeg dan het gehakt, de peper en de knoflook toe en bak al omscheppend tot het gehakt min of meer los is en zijn roze kleur verloren heeft.
Voeg zout en de tomatenpuree toe, sluit de pan, draai het vuur laag en laat 5 minuten garen, tot ui en paprika wat zachter zijn.
Voeg dan de helft van de taugé, de komijn en oregano, de bonen en de linzen toe, met wat van hun vocht, en warm grondig door in nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met zout en serveer elk bord met een plukje rauwe taugé bovenop, voor de crunch.

Bron: Onno Kleyn

Terug