Burrito met kip

Burrito met kip

  • 300 g kipfilet
  • 160 g kidneybonen, 1 blikje
  • 400 g tomatenblokjes, 1 blik
  • 100 g ijsbergsla
  • 50 g cheddar kaas
  • 4 burrito wraps
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode of jalapeño peper
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • ½ winterpeen
  • 2 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. cayennepeper
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. peper
    • voor de sausjes
  • 125 g crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 avocado
  • 1 limoen

Snijd de kipfilet in hele kleine stukjes.
Doe hetzelfde met de rode en gele paprika.
Snijd tevens de sjalotjes, 1 rode peper en 2 teentjes knoflook fijn.
Rasp verder de wortel en rasp de cheddar.
Maak een kruidenmix van de paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, zout, peper en oregano.
Neem een ruime pan of wok en bak de stukjes kipfilet rondom gaar in een scheutje olie.
Voeg de fijngesneden sjalotten, knoflook en rode peper toe en bak alles al roerend even mee op middelhoog vuur.
Voeg nu de stukjes paprika, wortel en de kidneybonen toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg tevens de kruidenmix toe.

Burrito met kip
Burrito met kip
Burrito met kip
Burrito met kip

Voeg de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar en laat alles 5 à 10 minuten sudderen.
Maak ondertussen een sausje door crème fraîche te mengen met de paprikapoeder, het gesnipperde teentje knoflook en een snuf zout en peper.
Maak vervolgens een avocadosausje door de avocado fijn te prakken en te vermengen met een scheutje limoensap.
Verwarm de burrito wraps in de oven, magnetron of koekenpan.
Vul elke burrito met het kipmengsel, een goede laag witte saus, ijsbergsla, wat avocadosaus en tot slot de cheddar (de volgorde is willekeurig).
Vouw goed dicht en rol in aluminiumfolie.
Snijd doormidden en... happen maar!

Bron: Smaakmenutie

Terug