Bulgogi

basis recept

Bulgogi

  • ¼ peer, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. gochugaru (Koreaans peperpoeder), of 1 theel. gemalen rode paprikavlokken
  • 1 eetl. geraspte gepelde gember
  • 1 eetl. lichtbruine suiker
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 pond varkenshaas zonder been, rib zonder been, of zonder huid, kippenborsten of dijen zonder been
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • zout
  • lente-uitjes, gesneden

Doe de peer, knoflook, sojasaus, gochugaru, gember, suiker en sesamolie in een grote hersluitbare plastic zak of middelgrote kom.
Snij het vlees met een scherp mes in zeer dunne reepjes.
Voeg toe aan de marinade, sluit het zakje af en pers alles rondom tot het vlees bedekt is.
Laat 30 minuten op kamertemperatuur zitten, of koel tot 8 uur.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan op een medium vuur tot de olie glinstert.
Haal de helft van het vlees uit de marinade en laat het overtollige vlees terug in de zak.
Breng het licht op smaak met zout en kook het in een enkele laag zonder te bewegen tot het licht bruin is, ongeveer 1 minuut.
Schud het vlees om en blijf koken, ondertussen af en toe omgooien, tot het door en knapperig aan de randen is, in ongeveer 3 minuten.
Breng het over op een bord.
Herhaal dit met de resterende olie, het resterende vlees en meer zout.
Serveer met de lente-uitjes erbovenop.

Bron: Chris Morocco
Gepubliceerd door: Bon appétit

Terug