Broodje bal met paprikasaus

Broodje bal met paprikasaus

  • 300 g gehakt
  • ½ ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • snuf peper en zout
  • 1 pot gegrilde paprika’s à 220 g, uitgelekt
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 4 pistoletjes
  • 1 eetl. pijnboompitten, geroosterd
  • verse blaadjes basilicum
  • olie of boter om te bakken

Meng het gehakt met het halve ei, paneermeel, Italiaanse kruiden, peper en zout.
Is het gehakt nog erg nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Draai er balletjes van, ca. 12 stuks.
Bak ze in een koekenpan mooi bruin en gaar in ca. 10 minuutjes.
Pureer ondertussen de gegrilde paprika met knoflook in een keukenmachine of met de staafmixer.
Bestrijk de plakjes courgette met wat olie en grill ze mooi bruin in de grillpan.
Snijd de broodjes bijna helemaal open en beleg met wat plakjes courgette.
Serveer de gehakballetjes er op en schep wat paprikasaus er op.
Bestrooi met wat pijnboompitten en basilicum.

Bron: Leuke Recepten

Terug