Broccoli met romige gehaktsaus

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 g broccoli
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 1½ eetl. olijfolie
  • 50 g magere spekreepjes
  • 400 g gehakt (naar keuze half-om-half of rundergehakt)
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 pakje gepelde/gezeefde tomaten (400 g)
  • 1½ dl kookroom
  • 1 eetl. groene pesto
  • peper
  • zout

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
Maak de broccoli schoon, verdeel hem in kleine roosjes en snijd de stelen in plakjes.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Verhit de olie en bak de spekjes al omscheppend ± 3 minuten.
Voeg de ui en de knoflook toe en fruit ze al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
Schep het gehakt erdoor en bak het al omscheppend bruin en rul.
Bak het paprikapoeder ± 3 minuten mee.
Voeg de broccoli en 1 dl heet water toe en breng het aan de kook.
Roer er de gezeefde tomaten, de kookroom en de pesto door en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de pijnboompitten.
Lekker met een pasta (bijvoorbeeld penne rigate) en een groene salade.

Bron: Astrid Veltman

Terug